Hva er osteopati

Osteopati: Faget baserer seg på naturvitenskapelige fag som anatomi, fysiologi, biomekanikk, nevrologi, patologi mm. Osteopati er en manuell behandlingsform, der hendene til behandler er det eneste verktøy osteopaten bruker.

Kjernen i osteopati er å finne årsaker til plager gjennom kunnskap om sammenhenger, ikke bare å bøte på plagene(symptombehandle). Derfor undersøker osteopaten smerteområdet, men viktigst av alt; man løfter blikket for å se om årsaken til plagen kan være lokalisert et annet sted i kroppen. Kroppen er en enhet, og strukturene henger sammen. Gjennom inngående anatomikunnskap, og forståelse for hvordan de ulike systemer jobber sammen, (muskel- og skjelettsystem, bindevev, lymfe-, blod-, og nervesystem) jakter man på årsaker. Først da kan pasienten hjelpes ut av plagene.

Hva kan behandles med osteopati? Osteopati kan ha effekt ved alle typer belastningslidelser, ved rehabilitering etter sykdom, og spesielt ved rygg- og nakkeplager, samt idrettsskader. I økende grad kommer også pasienter med problemer fra luftveiene, urinveien og fordøyelsessystemet og følgetilstander etter sykdom.

 

· Hodepine/migrene

· Nakkesmerter

· Kronisk ørebetennelse hos barn

· Kolikksmerter hos spedbarn.

· Kjeveproblematikk

· Øresus

· Nakke-, skulder- og armproblemer

· Hofte-, kne- og ankelproblemer

· Ryggsmerter

· Fordøyelsesplager

· Halsbrann

· Kronisk urinveisinfeksjon

· Bekkenløsning

· Arrvev

· Idrettsskader

 

Vite mer om osteopati? Besøk www.fasia.no

helsenorge.no

Helsenorge.no er Helsedirektoratets tjeneste. Her finner du en rekke helserelaterte tjenester, bl.a din kjernejournal, oversikt over resepter samt en rekke helserelaterte tjenester.

Innlogging til helsenorge.no

Nyheter


tirsdag, 09 april 2019 17:22
fredag, 03 november 2017 18:36
tirsdag, 20 desember 2016 00:22
fredag, 05 oktober 2012 12:06

Helse Nordbyen / Gamle Kongevei 43 / 3269 Larvik / Tlf: 33 13 90 50 / Faks: 33 13 90 51