Før visitten

En vanlig konsultasjon i norsk allmennpraksis tar ikke mange minuttene. Men mye kan skje i dette intense og spennende møtet mellom lege og pasient. Les mer

Åpningstid leger

Dr. Haugvik: 8:00 – 15:00 mandag - onsdag, halv dag torsdag og fredag.

Dr. Rolfsen: 8:00 – 15:00 mandag, torsdag og fredag. Halv dag tirsdag

Dr. Waldvogel Rønning: 8:00 – 15:00 tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag 8:00 - 13:00

 

Ubetjent telefon 12:00-13:00

Ved akutt øyeblikelig hjelp ring "113", eller Larvik Legevakt: 116117

Våre retningslinjer

En vanlig konsultasjon i norsk allmennpraksis tar ikke mange minuttene. Men mye kan skje i dette intense og spennende møtet mellom lege og pasient.

Enkle problemstillinger kan avklares på få minutter, sammensatte problem kan kreve lang tid, og gjerne flere oppfølgningsrunder. I allmennpraksis ser vi mange tilstander i et tidlig og ofte uklart stadium. Derfor vil det ofte være slik at vi må bruke tida som et diagnostisk hjelpemiddel; vi må ofte se hvordan tilstanden utvikler seg, før en kan trekke konklusjoner.

Ved Nordbyen legesenter ønsker vi å gi et tilpasset opplegg til din helsesituasjon. Hos oss opererer vi med tre typer konsultasjoner:

* Øyeblikkelig hjelp konsultasjoner kan vi ofte bruke ned til 5-10 minutter på.
* Vanlige konsultasjoner bruker vi 10-20 minutter på.
* Samtaletimer bruker vi fra 20-45 minutter på. Disse er gjerne lagt til slutten av dagen, når venterommet vanligvis ikke er fullt. Der du som pasient bestiller samtaletime, belastes du for 2 egenandeler.

Mao, det går en grense for hvor mange problemstillinger vi får tid til å ta oss av på den enkelte konsultasjonen. Det er derfor viktig at den enkelte pasient på forhånd tenker gjennom hva som er viktig å ta opp med legen ved den enkelte konsultasjon. Bruk gjerne huskeliste.

Dersom en på en vanlig time, eller ø.hj.time for den saks skyld, finner ut at problemet er mer sammensatt enn det først så ut til å være, kan det være nødvendig med en ny time, f.eks. en samtaletime, for å kunne sette av god nok tid til å takle problemet på en tilfredsstillende måte.

Det norske Storting har likevel bestemt at konsultasjonen skal ha samme grunnpris for pasienten, uanvhengig av tidsbruk. Den samlede kostnad pr konsultasjon kan likevel variere, avhengig av prøvetaking, behandlingsprosedyrer og bruk av forbruksmateriell.

FORSINKELSER
Legene er til enhver tid ansvarlige for alle tjenester på legesenteret, og konsultasjonen blir derfor av og til avbrutt av spørsmål fra medarbeiderne som trenger råd, og en sjelden gang også av inngående telefonsamtale med annen pasient eller andre utenforstående.

Legene er også ansvarlig for å yte akutthjelp i løpet av dagen, og selv om vi forsøker å prioritere oppgavene og planlegge arbeidsdagen, så må mange problemer løses umiddelbart. Dette er tross alt det smidigste kompromisset vi har funnet for å ivareta alle funksjoner på mest effektive måte. Det kan derfor av og til oppstå forsinkelser.

Legetime på nett

Bestille time? Her kan du gjøre det raskt og enkelt. Gå til bestilling

Legetime på sms

Send HELSENORDBYEN + ditt navn, fødselsdato og grad av hast til 2097

F.eks: HELSENORDBYEN Pål Pettersen 030562 Trenger time for konsultasjon

Kr 5,- pr mottatt melding.

Min Helse

Min Helse er Helsedirektoratets tjeneste. Her finner du din kjernejournal og en rekke helserelaterte tjenester.

Innlogging til Min Helse

Nyheter


onsdag, 21 mars 2018 17:49
fredag, 03 november 2017 18:36
tirsdag, 20 desember 2016 00:22
fredag, 05 oktober 2012 12:06

Helse Nordbyen / Gamle Kongevei 43 / 3269 Larvik / Tlf: 33 13 90 50 / Faks: 33 13 90 51